lauantai 16. huhtikuuta 2016

Kaksi parasta ponia

Tällä viikolla menin Tivanolla valkan ja Ricolla perustunnin.
Tivano oli tosi hieno,ja toimi hyvin. Aloitettiin väistämällä pituushalkaisijalta uralle käynnissä. Aluksi ei menny ihan putkeen,etujalat väisti mutta takajalat jäi jälkeen. Jatkettiin väistöjä,mutta heti uralle tultua piti lähteä raviin,ja sitten ravi-käynti-ravi-siirtymiä,ja vaihdettiin sitten suuntaa,ja tehtiin väistöt siihenkin suuntaan,mutta tehtiin ravi-pysähdys-ravi-siirtymiä uralla. Tivano kuunteli tosi hyvin!

Lopuksi ennen välikäyntejä tultiin pituushalkaisijalle ravissa ja pysähdyttiin.Sitten annettiin pitkät ohjat.

Laukkatehtävänä oli nostaa keskihalkaisijalta laukka,ja ympyrä päätyyn laukassa. Laukka nousi hyvin,ja se etenikin. Nostot meinasivat silti mennä ajamiseksi,mutta laukka nousi silti. Kannuksiahan en Tivanolla enää käytä,mutta silti se kuuntelee hyvin.

Toisena laukkatehtävänä oli oikeassa kierroksessa laukkaympyrä ja lävistäjä laukassa,vaihtamatta sitä.
Laukka nousi ja ympyrä meni hyvin,mutta lävistäjällä tuli vaihto,kun Tivano on niin herkkä vaihtamaan laukkaa. Tulimme sen varmaankin 3 kertaa,ennen kuin neljännellä se viimeinkin onnistui laukkaa vaihtamatta.

Torstaina päästiin Ricon kanssa vihdoin menemään koulua,ulkona. Tehtiin väistöjä,uralta pituushalkaisijalle ja siitä uralle. Rico lähti heti tosi hyvin väistämään. Jäin itse sisäohjaan kiinni,en tiedä miksi,mutten osannut hellittää siitä. Lähdettiin väistöjen jälkeen ravaamaan,ja pituushalkaisijalla väistöjen välillä ravattiin pari askelta. Taidettiin vaihtaa suuntaa ja tehtiin toiselle pitkälle sivulle pari loivaa kiemuraa. Rico oli jotenkin tosi jännittynyt eikä kuunnellut apuja,ja säikky vähän kaikkea. Tehtiin toiseenkin suuntaan samoin.Sitten annettiin pitkät ohjat.
Ajattelin pitää jalustimet jalassa,ja kun pääsimme toiseen päätyyn,siellä oli jotakin tooooosi pelottvaa,jaa Rico teki perus väistöliikkeensä,ja meni paniikkiin,kun lensin sieltä alas selälleni,ja ohjat jäivät ensin ponin etujalkaan kiinni ja sitten takajalkaan. Poni jäi kentän keskelle ja siinä hetken yritti vapautua,kun tajusi olevansa kiinni. Antoi kuitenkin kiinni,ja vapautin sen ja nousin takaisin selkään.
Laukassa oltiin ympyrällä.Lyhyen sivun keskellä tehtiin ravisiirtymä,muuten ympyrä laukattiin. Rico oli tosi energinen ja nosti laukan tosi lennokkaasti,ja ravisiirtymä oli tosi hankala,kun poni olisi halunnut vain mennä. Toiseen suuntaan(vasempaan) tehtiin käyntisiirtymä laukasta. Se onnistui vähän paremmin. Jatkettiin vasemmassa laukassa koottua laukkaa,ja sehän onnistui tosi hienosti! Rico meni tosi hyvin,varmaan onnistunein asia koko tunnilla! Lopussa mentiin vielä ravissa taivutellen.


  

Lopputulos oli kuitenkin rento poni <3

Toivottavasti jatkettaisiin Ricon kanssa ensi viikolla,ja keskiviikkona päästään ekaa kertaa ulos hyppäämään.

-Sini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti