keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Viime viikon tunnit: Rico ja Liska

Viime keskiviikkona menin yllätyksekseni estetunnin Ricolla! Olin aika innoissani,ja laitoin ponin kuntoon ja lähdin kentälle,jossa kiipesin selkään ja sain itse kiristettyä vyön ja lähdin kävelemään. Verkattiin itsenäisesti ja menin voltteja ravissa sekä laukassa ympyröitä. Rico taipui kivasti eikä karannu avuilta niinkuin viimeeksi.
Alettiin tulemaan ristikkoa laukassa. Hypyt menivät hyvin,ja pääsin aika hyvin nihin mukaan. Vaihdettiin suuntaa ja hypättiin pari hyppyä siihenkin suuntaan. Sitten liitettiin siihen n.60cm portti. Ristikko meni hyvin,mutta portille Rico otti ylimääräisen askeleen ja miulta lens jalustimet ja meinasin tippua,mutta tajusin että voinhan jarrutella ponin laukkaa ilmankin että on jalustimet :D Tultiin sama uudestaan,edelleenkin tuli  pieni askel ennen estettä,mutta tunnin jälkeen tajusin miksi. Ajoin ponia eteen eli jahtasin sen esteelle. Tähän tehtävään liitettiin vielä n.70cm pysty. Ristikko meni hyvin,portti ihan ok,ajoin ennen pystyä eteen taas ja poni otti ylimääräisen askeleen,ja jäin vähän jälkeen.

Sitten seuraavana päivänä,torstaina,listassa  minulla oli Tivano,mutta vaihdoin sen Ricoon. Sai mennä ilman satulaa,joten menin. Alkuverkkojen jälkeen tehtiin sellaista tehtävää,jossa takaosan piti olla kulman ajan uran sisäpuolella.
Ja kun tehtävä oli käynnissä,Rico alkoi pureskella kuolainta ja heitellä päätä jos käsi jäi yhtään kiinni.


Aluksi ei oikein onnistunut,mutta sitten tuli ihan hyviä pätkiä.



Välillä poni oli puolimuodossa.......



Ja välillä kanailtiin.

Pari kertaa Rico onnistui luulemaan tehtävää väistöksi.
Rico oli tosi huippu,kanailut lähinnä johtuvat siitä,että Rico ei tykkää yhtään siitä,että sitä vedetään suusta tai että käsi jää kiinni.


Ja perjantaina taas Liskalla. Olisin vaihtanut sen Fionaan,mutta olen kuulema iso Fiona niin en vaihtanutkaan.

 
Heti aluksi Liskan ihan lempipuuhaa,väistöjä itsenäisesti :))



Kyllähän se Liska väisti huomattavasti paremmin kuin vuosi sitten,liekö syynä ponin vai itseni kehittyminen(?)


Sitten väistätettiin vissiin ravissa ja kokoonnuttiin ympyrälle ja nostettiin vasen laukka. Liska nosti tavalliseen tapaansa hyvin ja pysyi vielä tässä hallinnassa......



Ja sitten väistöjä ravissa,ravi vaan meinasi hyytyä,muuten se väisti kyllä.

Ja sitten oikeaa laukkaa ympyrällä,Rionan takana :)) taas niin hauskaa...... Rionan laukka on yleensä aika hidasta,ja kun Liska laukkaa oikeaa laukkaa,se ei oikein kuuntele pidätteitä(taino ainakaan miulla) ja sitten kiidetään siellä ympyrällä :))

Kaunis tuo asento, Liska vaihto just laukkaa.



 




Huomaatte varmaan miun ilmaan ja noi kädet ku poni ei kuuntele+

Vissii ristilaukkaa(?)



Lopuksi tultiin tehtävää,jossa lyhyet sivut käyntiä ja toinen pitkä sivu oikeaa laukkaa ja toinen vastalaukkaa.
Onnistui tähän suuntaan hyvin,mutta käyntiin siirtymisissä tuli ravia.

Saatte loput kuvat Pariisista+eilisen tunnista sitten joskus.
-sini-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti