lauantai 15. marraskuuta 2014

Kaksi tuntia Ricolla

Torstaina menin Ricolla. Alkuun ravailtiin voltteja. Sen jälkeen kokoonnuttiin kahdelle ympyrälle,
joilla laukattiin yhtä aikaa. Ensimmäiseen suuntaan meni hyvin,laukka hyytyi vain kerran ja ympyrä
pysyi ympyränä.Välillä piti muistuttaa että jatketaan laukassa.


Toisella ympyrällä ei mennyt ihan niin hyvin. Ei kuitenkaan ihan huonostikkaan mennyt.

                               Sisäpohkeella piti tuuppia takaisin seinän viereen,kun Rico väisti liikaa.

Välikäyntien jälkeen teimme väistöjä toisella pitkällä sivulla ja toisella ravasimme.

Väistöt menivät hyvin,jos ei lasketa liikaa väistämistä sivulle..


Kun Rico alkaa pureskella kuolainta,se yrittää hakea muotoa,kuten tässä.



Tässä kaula kaartui mukavasti!


 
 
Perjantaina menin Ricolla estetunnin. Alussamenimme puomeja ja laukkaa pitkällä sivulla.
Tämä molempiin suuntiin. Puomit menivät hyvin,laukka oli ekassa suunnassa vähän mitäoli,kun en saanut nostettua sitä,pidäte taisi unohtua,hups.....


Tulimme pari kertaa yksittäistä ristikkoa,jonka jälkeen välikäynnit ja niiden jälkeen tultiin sarjaa pari kertaa. Se meni hyvin,paitsi aina lähestyessä laukka loppui pari askelta ennen estettä!



Esterataa tultiin yksitellen 4kertaa yhteensä. Ensin sarja,sitten käännyttiin punavalkoiselle(kuvassa) ja sitten punakeltaiselle ja taas sarja. Laukka meinasi ensimmäisellä kerralla loppua kun tasapaino heittelehti. Poni kompuroi sarjalla alastulossa. Toisella jo paremmin,ja ongelma oli se laukka. Se ei meinannut säilyä koko aikaa.
 
Tunnin jälkeen talutin Ricoa alkeistunnilla jonka jälkeen purin sen ratsastajan kanssa ja harjasin sen sekä selvittelin hiukan häntää,joka oli kuivuneen mudan peitossa,kuten jalatkin olivat olleet ennen tunteja!



Siirsin ponin Tivanon karsinaan ja siivosin sen oman karsinan.
 
Jätin sen vähäksi aikaa omiin oloihinsa. Seitsämän aikaan vein sen pesariin,kylmäsin jalkoja ja pesin ne,sekä laitoin linimentit.
 
Ensi torstaina hypätään,jee! Ajattelin,että jos en saa Ricoa,niin haluaisin Darlan.
 
-SINI-

7 kommenttia:

  1. En haluis pilaa sun fiilistä, mutta jos hevonen puree kuolaimeen kiinni se ei todellakaan mene muodossa tai hae mitään muotoa silloin vaan yrittää saada painetta pois... Sulla on vielä paaaljon opittavaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sini ei tosiaankaan sanonut että Rico puree kuolaimeen kiinni!!

      Poista
    2. Kuolaimen pureskelu ei silti ole hyvä asia... Ja kaulan kaartumisella ei kyllä ole mitään tekemistä muodon/peräänannon kanssa...

      Poista
    3. Eikö saa enää omia ajatuksiaan kijottaa blogiin ilman,että anot tuleee valittaa? Ja sillä kyllä on tekemistä........ ANORAKKAAT älkää valittako :) tai jos sen teette tulkaa nyt edes nimellä!

      Poista
    4. Kaulan pitäisi pysyä mahd. Suorana yläviistoon ja NISKAN kuuluisi taipua...

      Poista
  2. En sano tät nyt mitenkään pahalla tai muuta, mutta tunnen Ricon itsekkin ja olen sillä jonkun verran ratsastanut, ja täytyy tuosta muoto asiasta sanoa, että vaikka se sillä päällä leikkisikin ja sitä kuolainta purisi ja päätä vääntäisi kaarelle, se ei tarkoita sitä että se on muodossa/peräänannossa tai hakisi sitä. Tuon ponin kanssa tähän liittyvät asiat on ihan tosi vaikeita ja se ei niitä tuosta vaan tee eikä kuka tahansa sitä sinne "muotoon" saa ratsastettua, ei taitavimmatkaan siihen aina pysty. Sanon tämän vain siksi, että et saa väärää käsitystä siitä "muodosta" ja peräänannosta, ja että siihen liittyy paljon muutakin kuin se että sen ponin kaula on kaarella ;) :)

    VastaaPoista
  3. Teillä anonyymeillä taitaa oikeesti olla jotain ongelmia, kun pitää tulla aina valittamaan Sinille. Painukaa ihan oikeesti nyt muualle!!

    VastaaPoista