lauantai 3. lokakuuta 2015

Ei kouluratsatusta

Moi taas pitkästä aikaa! Viime viikolla menin molemmat tunnit Marvalla ja sunnuntaina Lakulla ilman satulaa. Marva oli hauska,vaikka ennen tuntia fiilikset eivät olleet katossa,koska Marva ei ole mikään mestarihyppääjä.......

Marva oli laiska mutta sain sen liikkumaan hyvin. Tehtiin käyntisiirtymiä ja pysähdyksiä aluksi,sitten nostettiin laukka lyhyeltä sivulta laukka ja käännettiin puomille laukassa. Laukka nousi hyvin,Marva meinasi lähteä ennen aikojaan edellä menevän perään.





 Sirryttiin estekentälle,jossa tultiin vuorotellen pituushalkaisijalla puomi,kavaletti ja puomi.



Ensin tuin ravissa,sitten laukassa,ja hyvinhän se poni hyppäsi!

Torstaina menin taas kerran Marvalla,ei taaskaan kovin hyvin fiiliksin lähdetty,nimittäin maastoon.
Melkein heti aluksi Lamoca teki jonkun ihme hypyn ja Johanna tuli alas. Taisi olla toinen ravipätkä,Marva meinasi lähtee käsistä. Tultiin ravissa pienelle pellolle,ja pysäytettiin hevoset kun koira haukkui pusikossa,ja metsässä oli tietenkin juuri sinä päivänä jotkut suunnistuskisat jne.
Jatkettiin siitä suoraan ravaamista,ja kuin ollakkaan meidän edellä kulkeva Riona päätti lähteä ihan omia reittejään ja säntäsi pukkilaukka pellolle,jonne Marva sitten sinkosi laukassa,ja veti takana tulevat mukaan. Siinä yritettiin sitten saada niitä hallintaan eikä siinä onneksi kauan menny eikä kukaan tippunut. Jatkettiin käynnissä,ja Ripa heitti taas pienen pukkishown ja Marva meinasi taas lähteä,mutta sain sen onneks pysymään paikallaan. Juuri ennen laukkasuoraa Riona oli jo kääntynyt siihen,se hyppäsi poispäin meistä ja Marva hypähti pusikkoon :DD
Loppumaasto meni sitten ilman suurempia ongelmia.


Viime sunnuntaina menin siis Lakulla,ja ilman satulaa,koska vyö oli hangannut ihon rikki. Hain ponin laitumelta,harjasin sen hyvin ja laitoin suitset,ja menin kentällä selkään. Kävelin hetken ja otin ohjat,ja tein pysähdyksiä ja taivuttelin ja asettelin sitä.Ihan hyvin se asettui,volteilla meinasi käynti hiipua. Ravi oli tosi mukavaa,ja tein käyntisiirtymiä ja voltteja ja asettelin ja taivuttelin.

En nyt ihan tarkkaan muista mitä muuta tein,mutta laukkasin molempiin suuntiin,oikeaan kierrokseen laukka nousi tosi hyvin,vasempaan ei mennyt ihan putkeen, vaikka laukka kuitenkin nousi.




Tämän viikon tunneista on tulssa postaus,mutta menin Lakarmolla ja Tivanolla <3

-sini-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti